NEWS /

Bestand tegen explosie

Tot op de dag van vandaag waren enkel naar buiten draaiende elementen als explosiebestendige deuren  mogelijk. Het voordeel hierbij is dat de gigantische explosiedruk op de vleugel grotendeels wordt opgevangen door het kaderprofiel. Bij naar binnen draaiende deuren valt deze steun volledig weg: de druk op de vleugel moet worden opgevangen door de scharnieren, dievenpennen, en sloten. Een deur van het bedrijf Sälzer GmbH te Marburg, werd getest met 100 Kg TNT. Na de test kon deze deur, uitgerust met de 3-delige Hahn Türband 4 scharnieren, nog perfect geopend en gesloten worden.

De Sälzer-deuren, van de Serie „S6 energiebesparend“ worden in Klasse GSA 2 ingedeeld en zijn inbraakwerend volgens DIN EN 1627-1630 tot niveau RC4. Voor de kogelwerendheid werd naar norm DIN EN 1522+1523 niveau FB4-NS behaald. Sälzer beidt deze deuren in verschillende uitvoeringen aan: geanodiseerd, gepoederlakt of met andere materialen afgewerkt.

Opdat de deurenfabrikant deze resultaten zou kunnen bereiken, moet ook het beslag aan zeer hoge eisen voldoen en de nodige certifikaten kunnen voorleggen. In de prestatiestaat is het Hahn Türband 4 scharnier CE-gecertificeerd naar norm <link https: www.beuth.de de norm din-en-1935 _blank internal link in current>EN 1935:2002, Bandklasse 14 en kan hierdoor toegepast worden voor deuren met een zeer hoge belasting. Dat deze standaard scharnieren ook voldoen aan de zeer hoge eisen naar inbraakwerendheid toe, werd in het nederlandse SKG-Instituut aangetoond en bekroond met een *** (3 sterren) certifikaat.

Informatie over het assortiment van Dr. Hahn kan u op de website vinden: <link http: www.dr-hahn.eu>www.dr-hahn.eu. Meer info omtrent de explosiebestendige deuren kan u vinden op <link http: www.saelzer-security.com>www.saelzer-security.com

NIEUWSLIJST