{data.search_tags}

NEWS /

Diversiteit in een aantrekkelijk design

Hahn Serie 60 AT is genomineerd voor de German Design Award 2016:

De nieuwe Serie 60 AT scharnier van fabrikant Dr. Hahn, werd door een vakjury genomineerd voor de German Design Award 2016. De nieuwe Serie 60 AT zal uitkomen in de categorie „Excellent Product Design – Building and Elements“ waar het de concurrentie aangaat met de allerbesten uit de branche.

 

De prijs die succes zichtbaar maakt.

Deelname aan de German Design Award is enkel mogelijk indien je voorgedragen wordt door de raad van German Design, één van de stichtende leden of één van de economische ministeries van de Duitste staten. Binnen enkele maanden beslist een internationale onafhankelijke jury welk product met het meest vernieuwende design en beste prestaties de fel begeerde prijs zal winnen.

 

Voor elke situatie de gepaste oplossing

Moderner uitzicht, verhoogde inbraakwerendheid en een uitgebreid aanbod aan bevestigingsmogelijkheden kenmerken de nieuwe Serie 60 AT. Dit herwerkte scharnier voor metalen deuren is het eerste Hahn scharnier dat met alle bevestigingsmiddelen uit het assortiment kan gemonteerd worden. Bij scharnieren met een draaipunthoogte van 20 mm of 36 mm zijn de fabrikanten volledig vrij om zelf te beslissen welke bevestigingen ze bij de scharnieren willen bestellen. Door de grote diversiteit in het profiellandschap is er ook vraag naar een brede waaier van bevestigingsmogelijkheden: Voor zowat alle meerkamerprofielen is de Hahn ankerschroef de meest logische keuze. De bevestigingsplaat is dan weer geschikt voor koude profielen, en het Hahn schroefanker is dan weer het geschikte bevestigingsmiddel bij vleugeloverlappende panelen. De nieuwe Serie 60 AT biedt dus voor elke situatie de passende oplossing.

 

 

 

Getest voor intensief gebruik

Beide uitvoeringen van de Serie 60 AT werden door het testinstituut getest op hoge belasting. Met scharnierklasse 14 bereikte zowel de 2-delige als de 3-delige uitvoering de hoogst mogelijke quotering voor scharnieren met een enkele pen. Gezien de specifieke testcriteria voor driedelige scharnieren werd de uitvoering met asmaat 125 mm ingedeeld in scharnierklasse 11, wat eveneens borg staat voor een zeer intensief gebruik en hoge belasting. Scharnieren van de nieuwe Serie 60 AT in de standaard uitvoering kunnen probleemloos ingezet worden bij elemententesten voor rook- en brandwerende deuren.

 

De raad voor design:

De raad voor design is een onafhankelijke en internationale instelling die bedrijven ondersteunt in het  design-gericht communiceren en tegelijkertijd als doel stelt het designbewustzijn bij een grotere doelgroep te verhogen. In 1953, op initiatief van de Duitse Bondsdag in het leven geroepen, spant de raad voor design, door middel van wedstrijden, tentoonstellingen, conferenties, lezingen en publicaties zich in om het gevoel voor vormgeving te verbeteren. Tot de raad voor design behoren momenteel 200 binnen- en buitenlandse bedrijven, die samen meer dan 2 millioen mensen te werk stellen.

NIEUWSLIJST